MOGYORÓMENTES

  • A mogyoró allergia (ami egészen pontosan két különböző allergiát fed le) rendelkezik a legtöbb allergizáló anyaggal. Itt minden esetben kérdés, hogy mely mogyoró okozza az allergiát.
  • A földimogyoró zöldség, és a hüvelyesek csoportjába tartozik. Az érzékenység fokától függően a földimogyorón kívül, magas érzékenységnél más hüvelyesek is okozhatnak allergiás reakciókat (szójabab, csicseri borsó, zöldborsó). 
  • A mogyorófélék csonthéjasak, ide tartoznak a dió, mandula, gesztenye, pisztácia, pekándió, makadámdió, török mogyoró, kesudió és a kókuszdió is. Mivel ezek a növények egymással távoli rokonságban is lehetnek, az allergizáló fehérje más a különböző növényekben. Azonban vannak, akik az összes mogyorófélére allergiások.
  • Ebben a kategóriában is van lehetőség az összetétel előzetes egyeztetésére és igény szerinti módosítására.

 

További termékek